Радостта е птица

– Знаеш ли дъще Радостта е птица. Когато се радваш в коремчето ти пърхат крилете и, гъделичка те и те кара да се заливаш от смях. Понякога рови с крачета косите ти.. Като кокошчица, но като си радостен не те е грижа дали си рошав или с пригладена коса.
Когато си радостна душата ти става славей, крачетата сами танцуват, очичките грейват, знаеш нали?!

– Да, и когато децата се радват очите им стават слънца. Когато мама се радва ръцете и стават крила. Когато татко се радва вкъщи мирише вкусно. А братко се радва, когато рисувам звезди…

– А ти знаеш ли мамо, че като мигаш бързо радостта се засилва… ? Както и като гушкаш. Гушкането е красиво. Гуш, мамо!!

– Радостта е радост само когато може да отлети, дъще…

____________________________________________________

В периода на семейни празници и домашни забавления избрахме една от най-приятните емоции – Радост – и каним всички малки и големи да ни разкажат своя оригинална приказка свързана с нея. Най-добрите детски приказки ще бъдат наградени на вълнуващо събитие през януари, на което специални гости ще прочетат отличените текстове. Избраните приказки ще публикуваме в книжка, илюстрирана от художника Надя Великова, която е и автор и на картите Приказки на емоциите.

Инициативата следва издаването на Приказки на емоциите от Communication Academy. Това са карти, разработени, за да помогнат на родители и учители да се свържат с децата по темата за различните емоции чрез изображения, които да предизвикат въображението и да развият и обогатят речника им. Картите на емоциите са подходящи за деца до 6 години, както и за всички, които обичат приказките.

Изпращайте приказките на адрес info@communication-academy.eu до 31 декември.


468 ad

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *