Темите на форума за «трудните» деца

Форум Пространство за общуване 2015 е посветен на темата за «Трудните» деца в семейна и училищна среда. Във фокус е процесът на учене и преподаване в училищна среда и трудностите, които срещат деца, родители и учители. Ще има представяния от професионалисти, които имат директен поглед и работят в сферата на образованието и социалнопсихологическата дейност с деца.

Очакват ни разнообразни теми като целите и смисъла на приобщаващото образование, представена от Стефан Йорданов от Центъра за приобщаващо образование.

За приноса на емпатията към себе си в срещата с трудните деца ще разкаже Емилия Илиева-Крайнова – обучител по ненасилствена комуникация и управител на Communication Academy.

Темата за емоционалните разстройства в детска възраст ще засегне Елизабет Вихрийска – психолог-консултант при проблеми в детско-юношеска възраст и когнитивно-поведенчески терапевт.

Какви възможности дава хомеопатията в подкрепата на «трудните» деца ще разкаже Мирослава Делчева–Пепелджийска с акцент върху хиперактивност и дефицит на вниманието.

Магдалена Димитрова ще размие границата между мит и реалност по темата за аутизъм и хиперактивност. Опитът си като училищни психолози и позитивни психотерапевти ще споделят Мария Цанева и Моника Славчева, които ще говорят за успешни стратегии на учителя при работа с «трудни» деца, както и нуждата от подкрепа на родители близки в процеса на взаймодействието им с тях.

Лекционната част ще завърши с Фиданка Чингова–Тодорова, която ще ни запознае с възможностите на арт терапията в срещата с «трудните» деца.

В последната част на форума всеки от присъстващите педагози и родители ще има възможност да постави за обсъждане тема, която е важна за него. Ще се работи в малки групи, по метода Технология на отвореното пространство.

Регистрирайте се за Форум Пространства за общуване 2015 и вижте програмата тук!

Новините за събитието в социалните мрежи следете тук и тук.


468 ad

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *