Азбука на общуването във Варна

За децата е изключително полезно от ранна възраст да започнат да разпознават и назовават своите емоции и да ги свързват с потребностите, които стоят зад тях. Подкрепяни от възрастните така те могат да развият емоционалната си грамотност като основа на емоционалната интелигентност, която е изключително важна за успешно справяне в живота на всеки един човек.

Азбука на общуването са детски занимания за деца от 5 до 10 години за развиване на емоционална грамотност. Те ще се провеждат с помощта на интерактивни игри, артистични методи като рисуване, тематични приказки, моделиране, приложно изкуство, чрез които децата ще бъдат подкрепяни да изразяват различни емоции и да ги свързват с ежедневието си, да уважават различията в другите и да развиват самоуважение и самочувствие.

През играта и забавлението децата ще се учат:

  • Да разпознават и назовават с думи емоциите си
  • Да изразяват своите потребности
  • Да разпознават емоциите и потребностите на хората около тях
  • Да общуват свободно и с уважение един към друг


Занимания за деца от 5 до 10 години
Азбука на общуването във Варна
 
Кога: 19 и 26 юни, 3 и 10 юли 2013 от 18.30 до 20.00
Къде: Варна, ул. Пирин 20 А ет. 1, Семеен център Разум и Сърце
Водещ: Зорница Трифонова
 
Такса участие за 1 посещение: 10 лева
Такса участие за 4 посещения: 32 лева

 

Зорница Трифонова  
Водещ на лекции за родители
 
Зорница Трифонова е майка на две деца на 5 години и на 8 години. Преди три години се запознава и обучава в метода на Ненасилствена комуникация на д-р. Маршал Роземберг и се посвещава на разпространяване и популяризиране на общуването без агресия. От 2011 е част от екипа на Communication Academy като водещ на обучения, семинари и лекции за родители и учители, занимания за деца Азбука на общуването и организатор на събития.

 

НАУЧЕТЕ ЗА НОВИ ДАТИ

Вашето име *

Вашият е-mail *

Вашият телефон *


captcha


  


468 ad