Пространство за общуване

Какво мислят лекторите, водещите и живите книги на Форум Пространство за общуване за емпатията, общуването и човешките взаимоотношения и какво ги мотивира да участват във форума, може да прочетете в интервютата, които дадоха специално за нас и вас, дни преди голямото събитие.

 

Жюстин Томс Драгомира Шулева Борис Колев
Зорница Трифонова Николай Русанов

 

Пространство за общуване

София, Център за култура и дебат Червената къща, 24 и 25 март 2012

Програма Емпатия в бизнеса

Програма Емпатия в семейна и училищна среда 

24 март 2012, от 9.00 до 18.00, Емпатия и емоционална интелигентност в бизнес среда

Денят представя новите тенденции в бизнеса, където малко по малко общуването с емпатия измества традиционните модели на централизирано управление и опита на различни представители на бизнеса в България, които споделят практически опит от изграждането на екипите, с които работят до промените, които новото общуване създава за ролята на лидера и мениджъра. Втората половина на деня участниците ще могат да участват в два последователни практически уъркшопа, на които да придобият личен опит с представената теория и малко по-задълбочено разбиране през примери и казуси. Гост на деня ще бъде лекторът от Турция Али Гюлюм – корпоративен обучител  и мениджър на групата HR лидери Турция в Linkedin, който ще представи пътя на емпатията в бизнеса и как, кога и защо от пожелателна тя става задължителна.

Лектори и водещи са: Емилия Илиева-Крайнова, Управител, Communication Academy ,обучител и водещ на курсове за емоционална интелигентност;  Анелия Димитрова, Управител на CATRO България; Румен Симеонов, организационен консултант и водещ на курсове за умения за продажби и Николай Русанов, мениджър продажби в Теразид ЕООД

В „Живите книги” ще споделят опит : Драгомира Шулева, управител на консултантска фирма „ЗАЕДНО”; Владислава Запрянова, управител Accent Consulting; Живко Михнев, собственик MBOOKS; Гергана Василева,  Управляващ партньор и съдружник в United Partners; Надежда Ангелова, Джобтайгър, тренер и кариерен консултант.


 25 март 2012, от 9.00 до 18.00, Емпатия в семейна и училищна среда

Денят е посветен на учителите и родителите и търси единството на връзката родител-учител-дете при възпитаването и отглеждането на децата. Съответно денят включва както представяне на емпатичното образование, така и част от теорията на ненасилствената комуникация за възпитаване на деца. Част от програмата е възможност за среща и неформално обсъждане на проблемите на родителите и учителите, обмяна на опит и намиране на общи решения. Втората половина от деня включва практически срещи за учители и за родители, като всеки участник на форума ще може да участва на две последователни практически занимания, за да придобие личен опит с представения материал, да зададе своите въпроси и да получи нови гледни точки и насоки като родител или учител. Гост на деня ще бъде Д-р. Беате Шмид Белау – обучител и мениджър на Европейски проекти за образование от Германия, която ще представи срещата между родители и деца като среща на две култури:  на децата и на възрастните.

Лектори и водещи са: доц. Д-р Силвия Цветанска, Катедра Социални дейности, СУ; Емилия Илиева-Крайнова, Управител, Communication Academy, обучител и водещ на курсове за емоционална интелигентност; Мария Цанева, училищен психолог и водещ на обучителни програми за учители; Зорница Трифонова, майка на две деца (3 години и 6 години) и последовател на принципите на ННК при отглеждане и възпитаване на деца


За форума:

Пространство за общуване е началото на поредица от събития, посветени на темите за комуникацията в ежедневието ни не само като обмен на поток от информация , а и като общуване, свързване и емпатия. През личния живот в семейството отношенията дете- родител, дете-дете , мъж – жена/ съпруг – съпруга, социалната среда, в която растат, учат се и намират пътя си нашите деца до професионалните изяви, стил на водене и свързване в екипите, в които работим и общуваме с бизнес партньорите.

Замислено като комбинация от практически срещи, представящи темите за ненасилствена комуникация, емпатия и емоционална интелигентност, и отворен форум с възможност за участие на всички „Пространство за общуване” е резултат от стремежа ни да умножим критическата маса от новатори в сферата на общуването, където целта е възможността за свързване, а не постигането на решение или убеждаване на отсрещната страна.

Желанието ни е с подобен форум  да привлечем общественото внимание, към нови подходи в комуникацията, които могат да спомогнат за преодоляването на наболели обществени проблеми.

За методите на работа:

Един от водещите принципи на работа в Communication Academy е възможността за създаване на общо-споделено пространство, в което ролите организатори – гости; водещи – участници; експерти – новозаинтересувани от темите; се размиват, така че всеки да може да участва в обмена на опит, идеи, компетентни мнения и професионални решения.

Методите на ‘Световното кафене’, ‘Отвореното пространство’ и ‘Живите книги’ са методи, в които гостите участват в създаването на програмата, определят съдържанието и участват във вземането на решения по теми, които пряко ги вълнуват и в предлагането на проекти, с чието бъдещо осъществяване биха се ангажирали.

Считаме, че по този начин създаваме не просто едно събитие, а истинска жива общност от съмишленици, съ-действеници, партньори и приятели.

Практическите срещи в двата следобеда са замислени като възможност за задълбочено представяне на част от експертизата на Communication Academy в областта на обучението в емпатични умения в контекста на родителско-детско-учителската проблематика и бизнес комуникацията.

С подкрепатa на:


С медийната подкрепа на:

Усмивка – сайт за щастливи хора и позитивно мислене!


468 ad