Родителите, децата и емоциите

Communication Academy

има удоволствието да Ви покани на детско-родителски празник

 Родителите, децата и емоциите

9 юни, 10.00 – 13.00

Столична библиотека, пл. Славейков № 4 (Детско-юношески отдел)

На този ден искаме да обърнем внимание на значимостта на емоционалното изразяване и развитие на децата и на създаването на качествена връзка дете-родител, основана на съпричастност, разбиране и партньорство. Ние от Communication Academy вярваме, че емоционалната интелигентност е ключово умение за съвременните взаимоотношения и развиването й у децата още от малки би им помогнало да са по-успешни в общуването си с другите, да комуникират ясно своите потребности и да създават дълготрайни и партньорски отношения, да преодоляват по-лесно конфликтите и да се справят с предизвикателствата.

За целта сме подготвили различни занимания за емоционална грамотност, в които деца и родители ще участват заедно. За децата следобедът ще предостави възможността за вълнуващо пътешествие през няколко мини ателиета, в които с рисуване, упражнения от йога и работа с пластелин ще се учат да разпознават и назовават емоциите, да търсят техните корени, да общуват и да се забавляват. За родителите заниманията се надяваме да бъдат извор на вдъхновение и идеи как да подкрепят децата си да развиват емоционалната си грамотност и как да прекарват време заедно, забавлявайки се и обогатявайки се взаимно.

Програмата ще завърши с представянето на третата книга за ненасилствена комуникация на български език Езикът на уважението. Родители-деца. на Сура Харт и Виктория Киндъл Ходсън, издателство Кръгозор.

Програма

10.00 – 10.15

Откриване на деня и представяне на дейността на Communication Academy във връзка с емоционалното ограмотяване на децата и програмите за родители и деца.

10.15 – 12.30

Паралелни занимания по 30 минути за родители и деца на 4-6 години и 7-10 години, участниците в заниманията се разменят.

  • ‘Семейни игри’ ще представи за деца и родители богатата палитра от човешки емоции. С изработването на карти за семейно табло на емоциите ще разграничим положителните от отрицателните емоции. Водещ: Зорница Трифонова
  • ‘Емоциите и тялото’, игри и упражнения за изразяване на емоциите за родители и деца с елементи от йога. Водещ Теодора Коцева.
  • ‘Азбука на емоциите’, изработване на буквите и символите на основните емоции от цветен пластелин. Водещ: Мирослава Делчева.
  • ‘Кои са моите нужди?’, рисуване на портрети с основните потребности на родителя и на детето. Водещ: Ивета Бургаджиева.

12.45 – 13.00

Представяне на книгата ‘Езикът на уважението. Родители-деца.’ на Сура Харт и Виктория Киндъл Ходсън, издателство Кръгозор, Емилия Илиева-Крайнова

Цена за участие: 20 лева за родител с едно дете, 25 лева за родител с две деца, 30 лева за двама родители с две деца.

 

НАУЧЕТЕ ЗА НОВИ ДАТИ

Вашето име *

Вашият е-mail *

Вашият телефон *


captcha


  


Плащането става по банков път (до 24 часа след регистрацията )

УниКредит Булбанк АД
IBAN: BG70UNCR70001520075334 – BGN
BIC: UNCRBGSF
Основание за плащане: Участие в семинар 09.06. и име на регистрирания родител
Комюникейшън Академи ЕООД

С партньорството на:


468 ad