Емилия Илиева – Крайнова


Емилия Илиева-Крайнова

Управител на Communication Academy
Обучител по ненасилствена комуникация и емпатия
Водещ на курсове за емоционална интелигентност

Емпатичните майки
Тишината в думите
Емпатия с бебета и малки деца
Харизматичният презентатор
Емпатични срещи за начинаещи
Емпатични срещи за напреднали
Богатството на емпатията
Принципи на емпатичното общуване
Заедно в целта
Мама, татко и аз

Емилия Илиева е известна като лицето на ненасилствената комуникацията (ННК) в България. Тя е един от първите обучители по ННК за България и основният, който през последните 8 години системно развива както популярността на метода в страната, така и екипи от хора, които да го прилагат и преподават нататък.

Емилия Илиева започва пътя си на обучител, докато работи в DVV International – международна организация за образование и обучение с централа в Германия и офиси в различни части на света. За периода на работата си там (2002 – 2007) Емилия се обучава в иновативни методи за работа с хора и организира първите за България събития с използването на методите «Световно кафене», «Семинари за създаване на бъдещето» и «Технология на отвореното пространство». В рамките на проект за разпространение на иновативни методи за преподаване и работа с хора Емилия отговаря за изграждането на екип от обучители в Югоизточна Европа, координира издаването на учебно помагало, което се превежда на всички балкански езици и партнира с различни балкански и европейски организации.

За периода 2007 – 2011 Емилия Илиева-Крайнова работи като обучител, консултант и коуч на свободна практика. Така развива партньорски отношения със Заедно ЕООД, сертифицира се в курсовете за обучения за продажби и коучинг умения за мениджъри към Девелор България и инициира първите си авторски корпоративни семинари за емоционална интелигентност и лидерски умения.

През 2011 Емилия регистрира Communication Academy и започва да работи с екип от професионалисти в различни сфери на хуманитарните науки, обединени от идеите на ненасилствената комуникация, емпатията и потенциала за свързване между хората.

Емилия е магистър по Политология към СУ ‘Св. Климент Охридски’, специализира ‘Управление на управителни съвети’ в САЩ, ‘Международно сътрудничество и развитие’ в университета на Обединените нации в Япония и развива опита си като обучител, участвайки в редица курсове за образование за възрастни и учене през целия живот към DVV International и Института за образованието към Юнеско.

Повече информация на www.emiliailieva.com

Като студентка ме вълнуваше интеркултурната комуникация. Как общуват различните култури, какво им пречи и какво им помага, какви предразсъдъци носят и как ги преодоляват. По-късно вече ме интересуваше ролята на обикновените хора в социалните промени, какво ги обединява, какво им помага да се организират, да предприемат действия в съзвучие с желанията си, да променят света, в който живеят. Постепенно започна да ме интересува Човека – как намираме, изразяваме и осъществяваме потенциала, с който сме родени като човешки същества, как изразяваме себе си, как се свързваме с другите, как пазим връзките си. В крайна сметка установих, че широко погледнато, дейността ми през годините основно е била свързана с общуването, с умението ни да създаваме и запазваме качествени отношения, независимо от предразсъдъци и преценки, да се изразяваме, да слушаме и да чуваме, да знаем как думите ни да стигат до хората, да вдъхновяваме. Иска ми се каквото знам и мога, да го предам нататък.  Личната ми мечта е да живея в свят, в който хората изразяваме автентично себе си, вярваме, че променяме реалността, в която живеем, и живеем, осъзнато свързани  със себе си, хората, природата и живота!

Статии на Емилия Илиева – Крайнова

[catlist id=70 numberposts=-1 class=lcp_catlist excerpt=yes excerpt_strip=no order=desc]


468 ad