Зорница Трифонова


Зорница Трифонова

Връзки с обществеността и организиране на събития
Водещ на лекции и семинари за родители и занимания за деца

Емпатия с бебета и малки деца
Ненасилствена комуникация за родители
Ревността при децата
Как да подкрепяме децата в периода на преход?
Училище за родители Варна
Азбука на общуването във Варна
Родителите, децата и емоциите II
Ненасилствена комуникация за родители
Родителство и емпатия към себе си

Зорница Трифонова е майка на две прекрасни момиченца на 6 години и 9 години и едно момченце на няколко месеца.

В периода 2009–2011 е водещ на групи за игра за деца на възраст от 1 до 6 години, които са насочени към развитие на умения за общуване, себеопознаване и опознаване на света чрез игрови методи и провокиране на естественото детско любопитство. През 2010 е водещ на тренинг за родители Как да общуваме пълноценно с децата си.  Последните три години посвещава на популяризрането и развиването на родителските кооперативи в България. Вълнува се от въпросите, свързани с израстването и развитието на децата като пълноценни и самостоятелни личности чрез изграждане на умения за общуване с околния сват и познаване на собствените емоции и потребности. Вярва, че познаването и прилагането на методи като Ненасилствена комуникация и Емпатия от деца, ще доведе до  намаляването на агресията в ранна детска възраст.

Професионално се изявява като специалист Връзки с обществеността, както в бизнес организации, така и в неправителствени организации. Повече от 10 години посвещава на маркетинга и продажбите в някой от най-популярните компании за бързооборотни стоки в България.

От 2011 е част от екипа на Communication Academy като специалист връзки с обществеността и съводещ на занимания за деца, лекции и семинари за родители.

Откакто станах майка, животът ми се промени изцяло. Децата  ми ме научиха да гледам на света с други очи и да променя приоритетите си, за което съм им безкрайно благодарна. Търсейки най-добрите методи и подходи за тяхното отглеждане и възпитание, открих колко малко знам за децата и колко е трудно да намериш подкрепа, ако искаш да избягаш от традиционните и така познати похвати. За щастие търсенето ми ме срещна с хора като мен, които виждат живота не само в черно и бяло, а цветно. Които искат децата им да израстват и да се развиват в среда, която да им дава свобода да бъдат себе си и подкрепа, за да следват и развиват индивидуалните си заложби. Среда, в която езикът, на който се комуникира между деца и родители или между деца и деца, да е изпълнен с разбиране, уважение, зачитане и доверие. Срещата ми с ненасилствената комуникация и емпатията ми дадоха ключа, с който да общувам с децата си, така че да зачитам техните емоции и нужди и да получавам съдействие в ежедневните ни задачи, както и да проявявам търпение и разбиране, когато нуждите ни се разминават. Сега децата ми говорят на езика на емоциите и потребностите и това прави общуването ни много по-лесно и пълноценно. Участието ми в екипа на Communication Academy ми носи удовлетворение и радост от това, че мога да споделям и прилагам принципите, в които вярвам, и така да съм в помощ и за други родители.

Статии на Зорница Трифонова

[catlist id=71 numberposts=-1 class=lcp_catlist excerpt=yes excerpt_strip=no order=desc]


468 ad