Мирослава Делчева – ПепелджийскаВодещ на детски занимания по емоциална интелигентност

Светът на емоциите за деца
Ролята на емоциите в живота на детето
Емоционалното здраве – профилактика на заболяванията
Азбука на общуването за деца
Родителите, децата и емоциите II
Игри за сърцето и ума

Професионалният път на Мирослава Делчева – Пепелджийска започва като фармацевт и в последствие се насочва към по-природни и щадящи методи за лечение с фитотерапия, класическа хомеопатия и шуслерова терапия, които събуждат вътрешния лечител на човека. Това, която я мотивира е желанието й да помага на хората да имат по-добро качество на живот в здравословен, емоционален и психически план. От 2009 ръководи фирма за уеб-дизайн Abicom Ltd.

За първи път се запознах с Ненасилствената комуникация и емпатията през 2009 и тази среща оказа влияние както на личния, така и на професионалния ми път. От тогава участвам в различни обучения за учители и професионалисти. Водя лекции и обучения за учители за разрешаване на конфликти, развиване на емоционална интелигентност и емпатия у децата, съхраняване на емоционалните и психически ресурси при преподаване. От 2010 започнах да провеждам занимания за емоционална грамотност за деца по разработена програма. През периода 2010-2014 съм работила с деца в 7 ЦДГ, 39 ОДЗ, частна градина Детски стъпки, Творчески център Покажи ми, Център Смарт, Детски център Смарти, Център по Забавна математика, Столична библиотека и др.

Работата с деца е вдъхновяваща и ми носи удовлетворение, защото считам че развиването на емоционална грамотност още от ранна детска възраст, е ключово за създаването на пълноценни взаимоотношения в бъдеще и е в основата на успешен и щастлив живот. Докато предаваме знания на децата, нека не забравяме да ги научим как да общуват и как да бъдат добри и щастливи хора. Виждам на практика, че ненасилственото общуване и емпатията постигат резултати във всички сфери на комуникацията, било в работните отношенията или в семейството. Смятам, че са особено важни когато общуваме с деца и това ме мотивира да работя за разпространението и споделянето на тези методи. Позитивната обратна връзка от родителите, за това че децата им общуват с повече диалог и разбирателство, използват езика на емоциите в ежедневието, по-осъзнати са и имат повече самоконтрол, ме стимулира да продължавам да влагам време и енергия в детските курсове.

Статии и интервюта с Мирослава Делчева – Пепелджийска
Радио интервю на Мирослава Делчева-Пепелдийска с Ива Дойчинова

[catlist id=121 numberposts=-1 class=lcp_catlist excerpt=yes excerpt_strip=no order=desc]


468 ad