Емпатичните майки

Благословията, удоволствието и изпитанието да си майка включва множество теми, които провокират представите и вярванията на жените и различните роли, в които са въвлечени.

Майчинството поставя въпроси, които заставят израстването на личността на майката в ситуации, които включват конфликти, отстояване на себе си и правото да си авторитет за собственото си дете по значимия за майката начин.

Отглеждането на децата е процес на напасване на представите на майката и бащата, на обединяване около ценности, които задават семейната култура сходна, но и различна с културата на семействата, в които родителите са били деца.

Ставаш родител само по пътя на родителството и както всеки друг път понякога всяка майка има нужда от пространства за споделяне, подкрепа, окуражаване, пространство да бъде чута и изслушана дори не толкова, за да получи разбиране, колкото заради възможността сама да чуе себе си и да се свърже със собствената си истина.

Емпатичните майки е такова пространство. Темите с кърменето, отбиването, връзката с партньора и нейната трансформация в следствие на раждането, захранването, прохождането, отделянето на детето, тръшкането, различията в стиловете на хранене с роднини, избора на подход за възпитание, избор на детска градина, създаване на кооператив, поставяне на граници или която и да е друга тема от палитрата на майчинството ще бъде разгледана през призмата на майката, за която е актуална и която безспорно по един или друг начин ще докосне всички други майки в групата.

Емпатичните майки е пространство за даване и получаване на емпатия и последващо споделяне на опит и съвети от други майки. Емпатичните майки във Facebook е група за подкрепа за отглеждане на деца с емпатия. Добре сте дошли да се включите, ако подобна общност би подкрепила пътя ви на майка.

 
Емпатичните майки (Женска група за практикуване на емпатия)
Кога: Всеки понеделник, 10:30-12:00
Къде: София, бул. Цар Борис III 99-101, Серендипити – пространства за общуване
Водещ: Емилия Илиева-Крайнова
Такса за 1 среща: 20 лева
Такса за 4 поредни срещи: 60 лева

 

НОВИ ДАТИ

Вашето име *

Вашият е-mail *

Вашият телефон *


captcha


  


468 ad