Лятно училище Азбука на емоциите

Азбука на емоциите (сряда 12 юни)
Опознаване на различни емоции и чувства, като тъга, гняв, срам, страх, щастие, радост, спокойствие и др. Къде и как усещаме емоциите в тялото? Децата избират от набор от приказки за чувствата. Съчиняване на обща приказка. Театър на емоциите. Игри с карти и зарчета на емоциите. Рисуване и моделиране.

Цветове и интензивност на емоциите (петък 14 юни)
Цветовете и чувствата: Можем не само да видим цветовете, но и да ги почувстваме. Какви са цветовете на чувствата? Кой е цвета на емоцията, която искам да преживявам? Рисуване и изработване на фигури от пластелин. Игра: Крокодиле-крокодиле, с какъв цвят или настроение мога да премина реката? ‘Почервенял съм от гняв’, ‘посинял съм от студ’, ‘пребледнял/пожълтял/посинял от страх’, ‘сияещ, светещ от радост/щастие’.

Интензивност на емоциите: Изработване на Термометър на емоциите или Термометър на гнева. Какво е времето в мен? Игра: Капитане, капитане какво ти е морето/настроението? Бурно, гърми и святка-гневно; слънчево-радостно; замръзнало-уплашено, тихо-спокойно, мрачно-навъсено-тъжно…

Азбука на нуждите (понеделник 17 юни)
Представяне и опознаване на основни потребности/ценности като уважение, доверие, забавление и т.н. и намиране на връзката между тях и емоциите, които децата преживяват. Кога децата преживяват определени емоции и каква удовлетворена или неудовлетворена потребност се крие зад тях? Игри с карти на потребностите. Рисуване. Как общуваме с другите? Общуване с езика на Жирафа и Чакала. Изразяване на емоциите и потребностите чрез куклен театър с куклите Жираф и Чакал.

Какво харесвам аз, какво харесваш ти (сряда 19 юни)
Различните начини на изразяване на чувствата и различните потребности, които стоят зад тях. Тематично рисуване, игра с картите на емоциите, дискусия. Игра: Търсене на съкровище с карта на съкровището – кои са моите ценности, важните неща за мен? Изработване на семейно дърво или цвете на потребностите.
 

Лятно училище Азбука на емоциите (6-11 години)

Кога: 12, 14, 17, 19 юни 2013, 09:00 – 12:00

Къде: Детско-юношески отдел на Столична библиотека

Такса за една седмица ( 10, 12 юни или 17, 19 юни) 32 лева

Такса за две седмици 56 лева

 

НАУЧЕТЕ ЗА НОВИ ДАТИ

Вашето име *

Вашият е-mail *

Вашият телефон *


captcha


  


468 ad