Организациите на бъдещето

Как в търсене на повече смисъл и удовлетворение променяме начина, по който работим?

Традиционно се водят разговори и публикуват мнения за баланса работа-личен живот – възможен ли е и как, а в същото време много организации и хора съществено променят цялостното разбиране за работата. Вече не всички, които успяват са приковани към бюро във фиксиран офис, с точно определено работно време. Независимо дали в корпоративна среда, в неправителствени организации или сред предприемачи и хора със свободни професии, границата между работа и живот, между лични и професионални интереси се размива. В търсене на по-голям смисъл и удовлетворение, много хора решават да превърнат истински важните за тях неща в основна дейност и да им се посветят по-пълноценно.

Но това не винаги е толкова лесно. Освен по-голямата гъвкавост, все повече разбираме, че едно от ключовите умения е това да можем да работим с повече непредвидимост. По-малко да правим стриктни планове, и повече да умеем да виждаме и да се доверяваме на това, което е актуално, тук и сега. И същевременно да сме устойчиви – емоционално, финансово и професионално. Независимо дали са ръководители, служители, или предприемачи работещи за себе си, много хора осъзнават нуждата от нов поглед върху работата и бизнеса. В България има вдъхновяващи примери нови модели, подходи и инструменти в своята работа, като по този начин на практика се изследва какво ще е бъдещето на организациите.

Каним ви по метода на Отвореното пространство да потърсим заедно отговори на въпросите:
• Кои са успешните модели на организации на бъдещето около нас?
• Къде са границите между работа и свободно време, професионални и лични интереси, приятели и колеги?
• Можем ли да изградим устойчиви модели, по които да фокусираме енергията си върху нещата, които са най-важни за нас?

Събитието е отворено и е част от Обучителния цикъл: Практиката на диалога при работа с групи. Тези от вас, които биха искали да се обучат да организират и модерират срещи по метода Технология на отвореното пространство могат да се регистрират и за курса, който ще се проведе сутринта на същия ден. Участниците в него ще имат възможност да влязат в ролята на ‘домакини’ на следобедното отворено събитие.

Кога: 26 февруари, 13:00 – 17:00
Къде: бул. Цар Борис Трети 99-101, Серендипити – пространства за общуване
Водещи: Емилия Илиева-Крайнова и Антон Вълков
Цена: Вход с дарение, според възможностите и преценката на всеки, който се интересува от темата.

 
 

НАУЧЕТЕ ЗА НОВИ ДАТИ

Вашето име *

Вашият е-mail *

Вашият телефон *


captcha


  


468 ad

0 коментaри

Trackbacks/Pingbacks

  1. Как живеем това, което проповядваме - [...] вечер за позитивно изследване, отвореното събитие „Организациите на бъдещето“ и курса „Емпатичният [...]