Пътят напред

Семинар за осъзнаване на важните неща в живота 

 

сред езерата и върховете на Пирин

 

Пътят напред е най-новият проект на Communication Academy, в който са вплетени практики за личностно осъзнаване на важните неща в живота ни, природата като място където намираме спокойствие и пространство за осмислянето им и пътят като действие за получаване на отговори на важните въпроси, които ни вълнуват.

Основен елемент в създаването на програмата е Еко-цикълът: модел, по които последователно протичат процесите в природата. Вглеждането в тях помага за осъзнаване на етапите, в които се намираме в своя личен и професионален живот и ни насочва към действия, които са по-съгласувани с естествения начин на случване на нещата и съответно са по-ефективни и устойчиви.

Пътят напред с използването на метода на Еко-цикъла е въздействащ начин за намиране на отговори на въпроси. Част от въпросите, на които ще търсим отговорите по време на семинара са

– Кои са потребностите, които ме движат?
– От какво имам нужда най-много в този етап от живота си?
– Кои семена искам да посея? В какво съм готов да вложа енергия и да го развия?
– Кое в живота ми/работата ми/ има нужда от укрепване и стабилност?
– Кое е ценно за мен и искам да го съхраня и усъвършенствам?
– С какво съм готов да се разделя? Кои са знаците, че не съм свързан с част от нещата, в които влагам енергия?

Поповото езеро

Пътят напред е едно преживяване, сред великолепието на Пирин с неговите върхове, езера, реки в което ще имаме време за по-дълбоко вглеждане в себе си и важните за нас въпроси, както и в уроците на природата и нейните принципи, които могат да ни подкрепят в изборите, които правим. Ще се фокусираме върху това, което е истински важно за нас, за да възвърнем готовността си за действия – с по-ясно намерение и цялостност.

 

Пътят напред предлага подкрепа на свързването на всеки участник със себе си и на цялата група като мини общност. Началото и краят на всеки ден ще включват упражнения сред природата за себе-осъзнаване с участие на цялата група.

pirin1

По-голяма част от деня ще преминава в преходи между местата където ще отсядаме, които може да изберете да правите сами или спонтанно с някой друг участник в групата. Разговорите по пътя са един от начините, по които да чуем посланията на живота. Другият начин е самото ходене в планината като медитация и вслушване в собствения ни глас. Това ще ни подкрепи да сме будни за сигнали и в ежедневието си, с които животът ни подсказва „верните отговори” и пътя с минимални усилия.

Пътят напред е уникална възможност за почивка далеч от шума на цивилизацията, цялостно зареждане и вглеждане в себе си. Ходене, рефлексия, учене, прозрения, съзерцание, свързване и осъзнаване са ключовите думи на програмата.

 

Програма 

pirin2

Ден 1. Среща в Разлог в 17 часа.

Настаняване в нашата къща за гости с гледка към три планини Пирин, Рила и Родопи..

Начало на семинара. Вечерна сесия.

 

Ден 2. Хижа Безбог – заслон Тевно езеро – 4 часа

pirin4Сутрешна сесия и закуска, Изкачване с лифта до х. Безбог. Сесия на брега на езерото. Преход 1,5 часа до Поповото езеро.
Пикник на брега на езерото с гледка към острова и близките върхове на Пирин: Джангала (един от най красивите върхове в България). Преход 1 час до Самодивските езера. Изкачване на Краледворската порта с незабравима гледка към Тевно езеро, вр. Каменица и околните върхове. Слизане на Тевно езеро.Вечерна сесия на брега на езерото.pirin3

Ден 3.Заслон Тевно езеро – хижа Спано поле – 4,5 часа

Сутрешна сесия и закуска на брега на Тевно езеро със зашеметяваща гледка към вр. Каменица. Преход до х. Спано поле. Преминаване през няколко порти и езера с гледки към върховете формиращи Карстовото било на Пирин – Вихрен, Кутело, Кончето , Банско суходол.
Пристигане на х. Спано Поле. Екстравагантна баня, почивка и…

Вечерна сесия.pirino-parkas

Ден 4 – х. Спано поле – х. Синаница – 3 часа

Сутрешна сесия и закуска. Изкачване на Синанишка порта. Който желае изкачва вр. Синаница. Слизане на х. Синаница – една от най хубавите хижи, с прекрасна гледка към езерото и върха.
Вечерна сесия на брега на езерото.

Ден 5 – х. Синаница – вр. Вихрен pirin5Пирин Голф & СПА – 5 часа

Сутрешна сесия и закуска на брега на езерото. През Спано поле изкачваме връх Муратов, вр. Хвойнати и се отправяме към вр. Вихрен. Изкачваме върха. Любуваме се на прекрасната панорама. За силно желаещите можем да открием тайните места на еделвайсите, скрити в дебрите на планината.

При желание от страна на групата преминаваме по незабравимия ръб Кончето. Слизане на х. Вихрен. Трансфер до Пирин Голф & СПА. Релакс и почивка в СПА комплексът, разходка сред зеленината и величествената борова гора.

Заключителна вечерна сесия. 

Празнична вечеря и връчване на сертификат, за завършилите семинара..

 

Място и условия

Мястото: Пирин планина.

Кога: 12–16 август 2015 ;  5 дни / 4 нощувки

Цена за участие: 520 лева с ДДС.

 

Цената включва:

Участието в семинара и всички материали

Планински водач за преходите

Планинска застраховка

Настаняването.

Цената не включва:

Участниците сами покриват транспортните си разходи.

Цена на лифта – 12 лв. в едната посока

Храната и напитките.

 

Настаняването: 3 нощувки в хижи в общи спални помещения, една нощувка в къща за гости, една нощувка в един от най-луксозните комплекси в подножието на Пирин – Пирин Голф & СПА.

Храната: Храна се предлага на хижите, за обедите при желание може да се осигурят пакети с храна.

Местата са силно ограничени.

Запазване на място става след записване и превеждане сумата за семинара.

 

 

camino

За водещите:

Емилия, Вишан и Антон споделят една обща история. И тримата предприемат предизвикателството да извървят 800 км пеша по пътя на Camino de Santiago и да го завършат през 2014 г. Макар всеки да поема по пътя с различно намерение и открива различни отговори, и тримата се свързват дълбоко с темата за пътуването и ходенето като практика за лично осъзнаване за важните неща в живота.

С желанието си да съхранят тази практиката и отвъд Camino те създават „Пътят напред”.

 

Емилия Илиева-Крайнова започва своята кариера в работата с хора като студент, следвайки вдъхновението да създаде младежка организация посветена на програми за междукултурен обмен на Балканите и Европа. В контекста на разнообразни международни проекти, тя изследва темите за междукултурната комуникация и образованието за мир и става активист за регионално сътрудничество на Балканите.

В периода 2004 – 2007 година Емилия създава и провежда тренинги, семинари и уъркшопи по темите за диалога, автентичната комуникация, емпатията и разрешаването на конфликти в повечето от страните в Югоизточна Европа, включително Албания, Босна и Херцеговина, Република Македония, Сърбия и Косово, както и Турция, Гърция и Кипър. Пътят й е силно повлиян от метода и практиката на ненасилствената комуникация и дълбоката емпатия към себе си и другите, процесът Същност и методите на Art of Hosting.

Понастоящем, Емилия е вдъхновена от темата за потенциала на човешката свързаност със себе си и другите като начин за дълбоки промени на личностно и обществено ниво. Тя е водещ треньор, създател и управител на Communication Academy. Най-новият и учител е дъщеря и (2г.9м.), с която се стреми да живее всичко, в което вярва.

Антон Вълков изследва въздействието на промяната в разнообразни контексти през последните 10 години. Той е бил активен доброволец и лидер в студентска лидерска организация. Прекарва една година, живеейки и работейки в Колумбия, където се занимава с темата за образованието, а след това следва страстта си към устойчивото развитие и отива да учи в Швеция, където среща прекрасни приятели и значително обогатява своя мироглед и знание за себе си. След няколко години работа като бизнес консултант, в момента Антон се фокусира върху предлагането на устойчиви промени чрез методите на участието и автентичната комуникация. Той вярва, че най-неотложните въпроси както лични, така и професионални – могат да бъдат разрешени чрез диалог и истинско участие, които изискват дълбоко вслушване – в себе си и в другите.

Антон практикува принципите на Art of Hosting и е инициатор на първите обучения от мрежата в България. Част е от екипа на Communication Academy като водещ на семинари и модератор на разговори.

Вишан Крайнов роден и израсъл в полите на Пирин и Рила от малък е свързан с планините и природата. През последните 15 години води свои приятели и изкачва редица върхове в Българските планини, Алпите, Турция и други страни на Балканите и Европа. В България е изкачил доста от интересните и предизвикателни върхове, включително и в зимни условия. Интересни преживявания има в едни от най-дивите кътчета на Турция до границата с Иран. След няколко бизнес проекта на които е създател и управител, след Camino решава да скъса с корпоративния бизнес и да започне да води хора сред природата на България и света. Т.е. да превърне своето хоби в начин на живот. Създава проекта Steps into nature, с цел да популяризира малко познати кътчета от България и Балканите сред чужденци, а също и хора, които искат да живеят в съзвучие с природата.

Част е от екипа на Communication Academy, като водач на групи.

 

РЕГИСТРАЦИЯ

Вашето име *

Вашият е-mail *

Вашият телефон *
Данни за фактура

Име на фирмата

Адрес на фирмата

Булстат

МОЛ


captcha

 


468 ad

0 коментaри

Trackbacks/Pingbacks

  1. Как живеем това, което проповядваме | Communication Academy - [...] Тези теми разглеждаме и в предстоящите ни събития – форум Колективната интелигентност – истинският потенциал на всяка компания и Пътят…
  2. Вишан Крайнов: Планината ме научи, че пътят често е по-важен от целта | Communication Academy - [...] с Вишан Крайнов, водещ на приключението Пътят напред, което Communication Academy организира в Пирин на 12-16 [...]
  3. Емилия Илиева-Крайнова: Да ходиш с намерение е означава да поканиш осъзнаване в действието | Communication Academy - [...] с Емилия Илиева-Крайнова, водещ на приключението Пътят напред, което Communication Academy организира в Пирин на 12-16 [...]
  4. Емилия Илиева-Крайнова: Да ходиш с намерение означава да поканиш осъзнаване в действието | Communication Academy - [...] с Емилия Илиева-Крайнова, водещ на приключението Пътят напред, което Communication Academy организира в Пирин на 12-16 [...]
  5. Антон Вълков: Ходенето ме научи да бъда по-свързан с ритъма на живота | Communication Academy - [...] с Антон Вълков, водещ на приключението Пътят напред, което Communication Academy организира в Пирин на 12-16 [...]

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *