Светът на емоциите за деца

Образователна програма за деца, насочена към развиване на емоционалната им грамотност като първа стъпка към емоционална интелигентност. Курсът е подходящ за деца на възраст от 4 до 6 години. Заниманията се провеждат с помощта на интерактивни игри и артистични методи, като рисуване, моделиране, приложно изкуство, тематични приказки, чрез които децата ще бъдат подкрепяни да изразяват различни емоции и да ги свързват с ежедневието си, да уважават различията в другите и да развиват самоуважение и самочувствие.

Целите на заниманията
Да обогатим речника от емоциите и потребностите, които децата разпознават и назовават в ежедневието си. Да развием чувствителност за възможностите при изразяването и изслушването на другарчетата. Да развиват умения за справяне с негативни емоции и страхове. Да развият уважение към себе си и към другите деца. Да възпитаме стремеж към печеля – печелиш решения. Да утвърдим ценността на различията и уникалността на всеки. Да създадем среда, която утвърждава съдействието и сътрудничеството.

Програма на детските занимания

Светът на емоциите – Какви видове и различни емоции познаваме? Радост, щастие, тъга, гняв, самота, притеснение, срам, страх. Кога ги преживяваме? Как ги изразяваме? Интензивност на емоциите. Справяне с негативни емоции.

Светът на потребностите – Какви потребности имам? Имам нужда от игра, забавление, учене. Във връзките ми с другите имам нужда от близост, сигурност, грижа, любов, внимание. Нуждите да даваш и да получаваш. Как изразявам благодарността си?

Самоуважение и самочувствие – Да се харесвам такъв, какъвто съм. Кои са моите силни страни и качества? За какво мечтая?

Емпатия и уважение на различията – Да разбирам как се чувстват другите хора. Хората сме различни – това което ми харесва на мен, може да не харесва на другите и обратно.

Къде: Къщата на Мая, кв. Стрелбище, ул. Твърдишки проход, бл. 60А
Водещ: Мирослава Делчева – Пепелджийска
Такса за участие: 80 лева за 8 посещения

 

НАУЧЕТЕ ЗА НОВИ ДАТИ

Вашето име *

Вашият е-mail *

Вашият телефон *


captcha


  


468 ad