Семинар и лекция на Чък Спезано

Д-р Чък Спезано, доктор по психология и създател на Психология на визията, идва за първи път в България през септември 2014 по покана на Communication Academy и издателство Векста. Гостуването му ще включва лекция-представяне на книгата му «Ако боли не е любов» на 16 септември и семинар за взаимоотношенията на 17 септември 2014.

Чък Спезано

Д-р Чък Спезано е специалист по психология на взаимоотношенията с над четиридесетгодишна практика в консултирането и обучаването на двойки. Заедно със съпругата си Ленси Спезано той води семинари и курсове, посветени на темите за развитие на партньорските двойки. Заедно и поотделно те са автори на книги, които комбинират духовното развитие, личностното развитие и развитието на взаимоотношенията.

 

Психология на визията
Взаимоотношенията като духовна практика
Чък Спезано за взаимоотношенията
Интервю с Чък Спезано за връзките
Как комуникацията води до изцеление?
Как човек намира истинската любов?

 

Д-р Чък Спезано предлага уникална перспектива към човешките връзки чрез персоналния си подход, който съчетава психология, метафори и духовност. Той твърди, че най-голямата грешка, която правим във връзките си е да очакваме от другия да ни даде нещата, от които се нуждаем – да ни привлича, да се грижи за нас, да ни дава любов, да е забавен, да може да се разчита на него и т.н.

 
Лекцията Ако боли не е любов и представянето на първата книга на български език от Чък Спезано със същото заглавие е възможност за осмисляне на взаимоотношенията в живота ни през духовната парадигма на човешкото развитие.

 • Наистина ли можем да преживеем с всеки рая на земята?
 • Всеки конфликт във връзките ни ли опира до вътрешен конфликт, който ние носим?
 • Можем ли да запазваме фокус върху ценността на връзката когато сме в конфликт?
 • Има ли неразрешими проблеми в двойката?
 • Всичко ли идва от родителите ни?
 • Само близостта ли лекува отчуждението?
 • Как да лекуваме сами себе си в ситуации, от които ни боли и да се свързваме отново с любовта?
 • Провокациите от партньора ни действително ли са израз на подкрепа и грижа от негова страна за достигане на собствената ни цялостност?

Лекцията е пространство за дискусия, за въпросите, чиито отговори търсите, за вдъхновение и нов поглед към вас самите, ролята ви във връзката, която имате и осъзнаване за ограниченията, които вътрешно носим и които ни ограничават да създадем отношенията, които действително искаме.

 
Семинарът Излекувай себе си, излекувай взаимоотношенията си е за хора, които разглеждат човешките взаимоотношения като пространство за израстване и са готови да изследват какво иска да се промени в тях и във връзките им към настоящия момент.

 • Кое е назряло за промяна в отношенията ми със света и хората?
 • Коя трансформация е готова връзката ни с нас и с другите да преживее?
 • За какво сме готови да се отворим?
 • На какво искаме да кажем ДА с повече вътрешно единство?
 • Какво копнеем да преживеем с партньора си?

Един семинар за вглеждане в себе си и отношения, които са значими за нас, за провокация и изцеление през силата на осъзнаването и преживяване на цялостност. Семинар, който ще повлияе на начина по който създаваме, подхранваме и развиваме отношенията си със семейство, близки, приятели и колеги.

 
 
 

Програма на Чък Спецано в България
Лекция-представяне на книгата
16 септември 2014
19:00 – 21:30
42 лева
Семинар за взаимоотношенията
17 септември 2014
09:30 – 18:00
138 лева
Пакетна цена 148 лева

 

Събитията ще се проведат в Есенс център, ул. 6-ти септември 37.

 
 

 

НАУЧЕТЕ ЗА НОВИ ДАТИ

Вашето име *

Вашият е-mail *

Вашият телефон *


captcha


  


468 ad