Да сбъдваш сам. Да сбъдваме заедно.

Семинар за  вглеждане в бъдещето,

 

което искаме да създадем

 

за себе си, семейството или екипа си.

 

picture4

 

Често мислим за мечтите си като за поредица от стъпки, които да направим в света, а не като поредица от вътрешни съпротиви, които да преодолеем.

Резултатът от подобно “преследване” на мечтите стъпка по стъпка е, че те бягат. Сякаш колкото повече настояваме да се случат, толкова повече те се изплъзват.

 

Едно от най-трудните неща в мечтите и желанието да ги живеем е постигането на вътрешно единство. Това е моментът, в който всяка част от нас е на разположение да направи каквото е нужно, за да се сбъдне мечтата. „Правенето“ включва преодоляване на съпротиви, по-дълбоко вглеждане в съмненията ни, колебанията и страховете.

 

Мечтите в езика на ненасилствената комуникация са дълбоките наши потребности. Копнежът да ги преживеем е копнежът за по-пълно разгръщане на потенциала ни, за повече синхрон между вътрешното ни усещане и външното проявление, за повече съзнателност.

picture3

Целите, които рационално избираме и решаваме да следваме, са само част от задачата….  По-лесната част. Сядам, питам се какво искам, записвам отговорите, правя си план как да го постигна и действам. Понякога работи. Разчитам на обратна връзка за ефекта от действията си, коригирам ги когато се налага, преформулирам целта и т.н.

 

 

 

По-трудната и по-важната задача е преди да определяме целите си да открием коя е потребността, която прави тези цели така важни за нас. Като казвам потребност имам предвид дълбоката потребност, онази, която би ни донесла усещане за смисъл, би наредила пъзела на живота ни, би ни подхранила с всичко, за което копнеем.

 

Семинарът има две части:

 

picture2

Едната посветена на личните ни мечти и друга – посветена на мечтите ни като семейство, екип или мини общност. Защото когато си с някой (или няколко човека) вече не е достатъчно да си наясно с дълбоката си потребност да преживееш нещо. В двойката, семейството или екипа всички въвлечени имат свои дълбоки потребности и не винаги те са в синхрон. За да успяваме заедно съответно е нужно както да знаем нашата дълбока потребност, така и да знаем потребността на другия/другите, което би ни обединило и би създало същото усещане за вътрешно единство, което да позволи на общата мечта или цел да се сбъдне.

 

Какви резултати може да постигнете?

 

  • Ще имате вътрешна яснота за дълбоките потребности, които мотивират мечтите и действията ви;
  •  Ще чуете и видите част от пречките, които сами поставяте по пътя си и да ги преодолеете;
  •  Ще разгледате и позитивните и негативните емоции, които съпътстват всяка мечта, което ще ви позволи да сте цялостно свързани с това, което искате и да ползвате цялата си енергия в избраната посока;
  • Ще поработите върху вътрешното единство за личните ви цели и мечти и тези на семейството/екипите, в които участвате.
  • Ако работите с екипи ще получите и инструменти как да подкрепяте вътрешното единство в тях.

picture1
Ако решите да участвате на семинара имайте предвид, че това не е семинар за планиране на годината или за избор на лични и групови цели и изготвяне на план от стъпки за изпълнението му. Това е семинар за вглеждане и вслушване в себе си и вглеждане и вслушване в бъдещето, което иска да се прояви през нас като личности или като част от екипи.

Подробно дълбоко свързване позволява действията ни във външния свят да са в пряка връзка с наши потребности. Така всяко наше действие ни носи усещане за удовлетворение и смисъл.

 

 

 

София: ул Люлин Планина 42

22 януари, 09.00-17.00,

Пловдив: ул Бетовен 12, Отсреща

29 януари 2017, Пловдив, 10:00 – 18:00

 

Такса: Индивидуално участие: 160 лв. За семейни/партньорски двойки: 210 лв. За 3-ма човека  от една и съща фирма/организация 10% отстъпка.

Цената включва участие в семинара, работни материали, чай и плодове в деня на семинара и индивидуална консултация (на живо или по скайп) в рамките на следващите 3 месеца.

Комбинацията от групово участие и индивидуална работа с всеки е възможност за поетапна подкрепа по пътя на сбъдването на нещо желано от Вас. Обикновено свързването на хората по време на семинара позволява групата да остане живо пространство за споделяне и вдъхновение и след неговото приключване. А индивдуалната работа с Еми е възможност за допълнителна работа или консултация по конкретна житейска или служебна ситуация.

Възможно е заплащането на таксата на 2 вноски.

Максимален размер на групата: 15 човека.

РЕГИСТРАЦИЯ

Вашето име *

Вашият е-mail *

Вашият телефон *Данни за фактура

Име на фирмата

Адрес на фирмата

Булстат

МОЛ


captcha

Моля в съобщение напишете в кой град искате да присъствате.

 

Водещ: Емилия Илиева:

Открих призванието си през 1998. „Случайно” както стават всички истински неща. Поканиха ме да участвам в семинар за интеркултурна комуникация и по време на 10-те дена си дадох сметка, че това хората да се свързват помежду си отвъд националните, религиозните и личностните си особености е ключът към щастието на планетата. Обучавах се в методи за работа с хора и групи, методи за социална промяна и гражданско участие, методи за личностно развитие, за диалог, колективна интелигентност и лидерство на участието. Първата си група водих през 1999г. и оттогава досега не съм спряла да го правя.

Темите, по които работя се променят с годините, но истината е, че винаги са гравитирали около свързването със себе си и свързването с другите.

Професионалният ми път мина и през метода на Ненасилствена комуникация, с който в България станах много по-популярна отколкото можех да си представя и макар че за много хора съм „лицето на ненасилствената комуникация” истината е, че ползвам и много други методи в работата си.

От 2011 Communication Academy (www.communication-academy.eu) е най-големият ми личен проект и пространство за учене и израстване.

 


468 ad

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *