Мама, татко и аз в Рила и Пирин

„Най-големият подарък, който можем да направим на децата си не е да споделим богатствата си с тях, а да им помогнем да разкрият собствените си богатства.“ Африканска поговорка

„Мама, татко и аз“ е семинар, който акцентира върху съвместната игра, учене и развитие на умения за общуване, свързване и емпатия на деца и родители.

Комбинация между семинар, почивка, забавление и време сред природата той отразява съвременния живот, в който често работата ни се припокрива с личния живот, понякога личният ни живот се припокрива със семейния, а ролите ни на родител, професионалист и индивид със свои чувства и потребности преливат една в друга в една пъстра представа за това, кои сме всъщност.

Семинарът протича като поредица от паралелни сесии (деца и родители в две отделни групи) и общи срещи (деца и родители заедно). Семинарната част в програмата е всеки ден по две сесии от 1ч. 30 мин. всяка. Заниманията се провеждат в зала и на открито.

Основни теми на семинара за родители са:
– Как да възпитаваме емоционално грамоти деца?
– Как да въведем правила в отношенията родители -деца и какви да са правилата, така че да подкрепят и родители те и децата?
– Кога и как да изразяваме емоциите и потребностите си пред децата?
– Как емпатията подкрепя пълноценното свързване между деца и родители и свърването между родителите като модел, който децата възприемат?

 

Основни занимания за децата:
– Запознаване с палитрата на човешките чувства и потребности;
– Измисляне на приказки за емоциите и театър с тях;
– Построяване на бивак в гората и опъване на палатка.

Програмата сред природата за деца и родители включва посещение в парка за Танцуващи мечки в гр. Белица, разходки до праклиси св. Илия и св. Богородица над село Годлево (Рила) и местността Бучин камък, един ден в Пирин с преход от х. Безбог до Поповото езеро и посещение на минерален басейн в с. Баня.

Кога: 6 – 10 юли 2016г.

Пристигане на 6 юли 18:00 часа в с. Годлево, отпътуване 10 юли 14:00 часа.

Такса участие: 560 лева за цялото семейство, 4 нощувки, 5 дена.
Цената включва участието и материалите и за възрастни и за деца в дните на семинара, нощувки и закуски в хотел 3 звезди. Нощувките са в стаи със спалня и едно допълнително легло. С доплащане е възможно и настаняване в две двойни стаи или апартамент. За децата са осигурени двама възрастни, обучени в методите на ненасилствена комуникация и планински водач за преходите в Пирин и Рила.

Участниците заплащат допълнително транспорта до село Годлево и обратно и обедите и вечерите си.

За допълнителна информация, подробна програма и регистрация: info@communication-academy.eu


468 ad

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *