Страховете като наши приятели

strahovete

 

Всички искаме повече щастие, удовлетворение, любов, пари, признание, успехи… И всички по малко или по много ни е страх. Било от новото, което е неизвестно, било от мнението на другите, било от собствените ни креативни механизми за саботиране, било от непредивидимостта от ефекта на действията ни, било от промяната…

 

Съмненията, страховете ни, вътрешният глас, който ни спира всеки път, когато сме на ръба да надскочим себе си, да направим това, което винаги сме искали, всъщност са наши верни приятели. Но тези „приятели“ не искат да ни спират, те искат да ни подкрепят да виждаме желанията, плановете и мечтите си цялостно. Цялостно означава през всичко, което биха ни донесли и през всичко, което бихме загубили. Реалността предполага да можем да чуваме възторга, вдъхновението си, еуфорията си наравно със страха, неувереността, тревогата и притеснението.

 

Затова и не работи да ги потискаме.

 

Ние ги потискаме, но те не изчезват.

И не само, че не изчезват, но и не ни дават енергията, която носят. Ние не ги чуваме, те не ни съдействат. И така се чувстваме слаби и крехки, а всичко, за което мечтаем изглежда непостижимо и далечно.

Хората, които успяват, успяват защото могат да застанат зад себе си цялостно.

Те не подтискат страховете си, а им обръщат внимание.

Чуват ги и минават отвъд тях.

 

На този БЕЗПЛАТЕН уебинар ще научите:

  • Как да оставам свързан с мечтите си когато се притеснявам и ме е страх?
  • Какво означава да чувам себе си цялостно и как това ми помага да съм по-уверен и по-спокоен?
  • Как мога да използвам цялата си енергия, за да сбъдвам желаното от мен?
  • Как да подкрепям децата, партньора и приятелите си, да чуват страховете си и да минават отвъд тях?

 

Дата: 04.януари.2017 г.

 

Час: 19.30 -20.30

 

Влезте в уебинара

 

Водещ на уебинара: Емилия Илиева:

Открих призванието си през 1998. „Случайно” както стават всички истински неща. Поканиха ме да участвам в семинар за интеркултурна комуникация и по време на 10-те дена си дадох сметка, че това хората да се свързват помежду си отвъд националните, религиозните и личностните си особености е ключът към щастието на планетата. Обучавах се в методи за работа с хора и групи, методи за социална промяна и гражданско участие, методи за личностно развитие, за диалог, колективна интелигентност и лидерство на участието. Първата си група водих през 1999г. и оттогава досега не съм спряла да го правя.

Темите, по които работя се променят с годините, но истината е, че винаги са гравитирали около свързването със себе си и свързването с другите.

Професионалният ми път мина и през метода на Ненасилствена комуникация, с който в България станах много по-популярна отколкото можех да си представя и макар че за много хора съм „лицето на ненасилствената комуникация” истината е, че ползвам и много други методи в работата си.

От 2011 Communication Academy (www.communication-academy.eu) е най-големият ми личен проект и пространство за учене и израстване.

 


468 ad

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *