Тишината в думите, есен 2017

Тишината в думите е 21-дневна група за практикуване на емпатия към себе си и другите, която цели да създаде устойчиви умения за емпатично свързване със себе си и с другите.

Невролозите казват, че за 21 дни могат да се променят невронните връзки в мозъка ни. Затова всеки нов навик или поведение имаме да практикуваме поне 21 последователни дни. Поне толкова отнема, за да се приучим да правим нещата, които знаем, че е добре за нас, но по някаква причина не правим. Всъщност това е периодът, който ни позволява да надскочим собствената си съпротива и е усилие, което се отплаща с постигането на нещо достатъчно устойчиво, за да се случва сякаш от само себе си.

Тишината в думите е за вас, ако искате:

    • Да преживявате дълбока и автентична връзка със себе си и да разпознавате по-лесно значимите за вас неща.
    • Да научите чувствата и потребностите да подпомагат процеса на свързване с близките ви хора.
    • Да можете да присъствате с цялата си енергия за случващото се в настоящия момент и да балансирате между гласа на сърцето и гласовете в ума.
    • Да развиете както повече чувствителност за другите така и повече решимост за себе си.
    • Да се развивате в група от хора, водени от искреното желание да общуват осъзнато.

Обратна връзка на участник в първото издание на Тишината в думите

Как ни помага емпатията?
Емпатията е проява на грижа за нас самите като практика за ‘подреждане на вътрешния ни пъзел’ от чувства и потребности във всеки момент, който провокира нашето спокойствие. Емпатията е умение за дълбоко свързване с другите хора и често е израз на подкрепа за изясняване на позицията или преживяванията на нашите близки. С емпатия подкрепяме и себе си и другите да общуваме и живеем осъзнато и свързани със значимите за всеки неща. Емпатията подпомага всеки процес на взимане на решения и преодоляване на наши вътрешни или външни конфликти.

Какво включва всеки ден?
Всяка сутрин ще е посветена на различна тема и ще използва различни методи за индивидуална и групова работа. Част от темите ще са теми по желание на участниците. Всеки участник ще има възможност всеки ден да дава и да получава индивидуална и групова емпатия.

Участие
Препоръчваме да се включите във всеки ден лично и с присъствие на живо на мястото на провеждане. Ако по някаква причина това няма да е възможно може да се включите онлайн със скайп връзка и така да направите своите 21 последователни дена. Ако пропуснете едно занимание приключвате участието си в курса. Сумите се заплащат предварително и не се възстановяват.

Емилия Илиева-Крайнова
Обучител по ННК и водещ на курсове за емоционална интелигентност

Емилия Илиева е известна като лицето на Ненасилствената комуникация (ННК) в България. Тя е един от първите обучители по ННК за България и основният, който през последните 10 години системно развива както популярността не метода в страната, така и екипи от хора, които да прилагат и преподават метода нататък. През 2010 Емилия създава Communication Academy и понастоящем е управител и основен водещ към организацията. По-подробна информация на www.emiliailieva.com

Кога: 9 – 29 октомври 2017г.

Сутрешна група: всяка сутрин от 07:30 – 09:00 ч.

Обедна група: всеки ден от 12:00 до 13:30.

Къде: ул. Люлин планина 42, ет. 3

Такса участие: 360 лева

При желание да участвате молим заявете желанието си в комбинация с кратка мотивация защо считате участието си за важно като пишете на Еми на: e.kraynova@communication-academy.eu

Очакваме Ви!

 


468 ad