Via Empathica

Via empatika 2

Via Empathica е 6 месечен обучителен курс за емпатия и дълбоко слушане, насочен към хора, които професионално работят с индивидуални клиенти, групи и екипи.

Акцентът на курса е върху изграждане на силно лично присъствие и развиване на умения за регулиране на собственото състояние с повече съзнателност и фокус върху случващото се и нужното на мига.

Това позволява по-висока чувствителност и будност за реакциите, думите и цялостната енергия на хората и групите, с които работим.

Личното присъствие е това, което определя доколко един професионалист е на разположение за нуждите на клиентите си. Като казвам нужди имам предвид тези, които сами те не могат да открият и назоват за себе си. И които биха били истински квантов скок за тях.

Много често (включително и в личния ми опит) професионалистите са свързани със знанието си или с експертизата си или с представите си какво е добре да се направи, а това ограбва от вниманието, което биха могли да насочат към човека/групата пред тях. Бихме давали повече, ако знаем как да слушаме, бихме били по-точни в предписанията, изборите и действията си, ако направим свързването с човека/групата по-важно от преценките ни за него.

Дълбоката емпатия, както и дълбокото слушане могат да бъдат сами по себе си лечебна практика. Те позволяват да се събудят и излекуват стари травми, да се изправим пред трудните теми във взаимоотношенията си и да минем през тях по градивен и свързващ начин, да признаем уязвимостта си и това да ни даде сила вместо да ни отслаби, да се отпуснем и назовем копнежите на душата си вместо очакванията, които имаме към себе си… Всичко това е умението да изградиш пространство между теб и другия, в което Срещата да се случи и да е дълбока и смислена.

Във всички помощни професии доверието е ключов фактор. А то предполага да знаеш, че ще бъдеш чут и подкрепен по начин, по който хората не можем сами да си дадем. Парадоксалното може би е, че колкото повече искаме да “помогнем” толкова по-трудно е да го направим. Моментът, в който фокусът ни е върху помагането или подкрепата вече правим себе си и знанията си по-важни от срещата с човека и емпатията отстъпва място на егото.

В работа с групи емпатията позволява да усетим това, от което една група се нуждае отвъд това което заявява, да усетим потенциалния конфликт преди да се прояви, да усетим действието, което би свързало и обединило всички и думите, които най-силно биха докоснали и въздействали.

Работата ни с хората е възможност за истински скок за тях, когато не просто им предаваме знания, а ги предаваме по начина, по който ги подкрепя както да знаят повече, така и да са по-съзнателни за скритите причина да искат и правят нещата.

Курсът обхваща приложението на емпатията при индивидуална работа с хора (консултиране, менторство, коучинг, лечебни сеанси и практики, които предполагат предварително интервю и свързване и по-дълбоко разбиране на темата на клиента) и работа с групи (обучителни курсове, семинари за личностно развитие, водене , модериране или фасилитиране на срещи).

Продължителност на курса: юли – декември 2017г.

 

Участието в курса е възможно по два начина: Дистанционно обучение и присъствено.

 

 

Какво включва курса:


1) Дистанционното участие включва:

  • 6 модула в писмен вид с материали и упражнения,
  • 6 индивидуални сесии (на живо или по скайп) по материалите от всеки модул.
  • 6 коучинг сесии (на живо или по скайп) по прилагането на наученото в личната практика.


2) Присъственото участие включва:

  • 6 присъствени обучения по два дни и половина веднъж в месеца: петък вечер: 19:00 – 22:00; събота и неделя 09:30 – 18:00
  • 6 индивидуални сесии за практика, планиране и подготовка за водене на лични сесии от всеки участник в групата за цялата групата
  • 6 коучинг сесии по прилагането на наученто в личната практика.

 


За кого е този курс?


Курсът е отворен за всеки, който иска да изследва темите за емпатията и дълбокото слушане в личния си и професионален живот.
Подходящ е за хора, които вече имат лична практика в сферите на консултирането, коучинга, менторството, обучението, модерирането, медиацията, фасилитирането, воденето на срещи, и също така за собственици на малък и среден бизнес, изпълнителни директори, ръководители на екипи, вътрешни обучители.

Емпатията и дълокото слушане като лечебна практика би било в подкрепа и на професии като лични инструктори, треньори, лечители, нутруционисти, хомеопати, натуропати, енергийни терапевти и т.н.

 

Регистрация в няколко стъпки:

 

За да заявите интерес към курса пишете ни на info@communication-academy.eu , за да си насрочите предварителна среща (на живо или по скайп) с Еми и да се запознаете с процеса на подготовка за курса и условията за участие в него. В заявката си моля отбележете предпочитанията си за дистанционен или присъствен курс.


468 ad

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *